HUMLEBIER

Humlebier ( Bombus hypnorum )

Humlebier

Humlebier & brumbasser

Humlebier, der også kaldes brumbasser er et nyttedyr som udgangspunkt, da de som honningbierne bestøver blomster og bør således ikke bekæmpes.  De kan dog være generende, hvis de har bygget bo, hvor børn færdes.  Det kan eks. være under terrassen eller under udhænget.  Humlebier bygger normalt bo på loftet.  Også her kan humlebierne være et generende bekendtskab, da de bygger humlebibo lige under isoleringen.  Hvis boet er over soveværelset, er det næsten nødvendigt at få fjernet dette humlebibo.  Temperaturen i boet køles ned hele tiden, ved at humlebierne vibrerer med vingerne.  Dette giver en brummende lyd ( dag og nat ) i huset.  Humlebierne er ikke fredet.  Så der er ikke noget forkert i at få fjernet humlebierne.  Det er mere et etisk spørgsmål, om man kan leve med dem som naboer, eller lade dem fjerne.

 

Humlebier er langt fra så aggressive som hvepse.  Bliver man stukket af en brumbasse svarer dette ikke til mere end en svidagtigt stik, der går igen efter et par timer.  men derfor skal man alligevel være agtpågiven, hvis man vil prøve at fjerne humlebierne eller brumbasserne selv.

Ønsker man at betale sig fra fjernelse af humlebibo, kan vi hjælpe Dem hurtigt og smertefrit.

I modsætning til et hvepsebo, er det ikke muligt at fjerne et humlebibo, da boet er spredt ud over et større område og består af forskellige byggematerialer. Derfor foretages bekæmpelse af humlebier, ved at man blæser en pudder i boet, der får dem til at udtørre i løbet af få timer.

Hvor vi ikke kan komme til boet, som i udhæng eller under isoleringen, vil vi i stedet anvende en pulver i boet. eller sprøjte boet eller tilgangen til boet, således forsyningerne til boet udebliver, og humlebierne går til.

Som de fleste nok har observeret, er vejret godt, og dermed en stor insektaktivitet. Men hos Chrisal A/S kan vi fortsat følge med. Så ventetiden er fortsat nede på få timer.

Prisen for at få fjernet et humlebibo…

…er igen i år kr. 750,-. + moms. Dog kommer der kørselsomkostninger (kr. 300,-) hvis De er bosiddende i yderområder (se herunder).

Det betyder – at følgende områder ikke bliver pålagt kørsel:

Postnummer: 1001 – 3200
Postnummer: 3400 – 3600
Postnummer: 4000 – 4470
Postnummer: 5000 – 5290
Postnummer: 5401 – 5549
Postnummer: 6000 – 6063
Postnummer: 7000 – 7120
Postnummer: 8000 – 8399
Postnummer: 8600 – 8700
Postnummer: 8900 – 8960

De behøver ikke være hjemme.  Det er nok at sende os en onlinebestilling nederst på siden, og vi vil sende en tekniker ud at fjerne Deres brumbasser, uanset hvor de flyver ind.  Vi plejer at sige… Kan humlebier komme ind, så kan vi også komme ind og løse problemet – helt uden at skulle ødelægge noget.

Fakta om humlebier:

En humlebi lever kun en sæson – det samme gælder humlebiboet

Et humlebibo består af op til 500 humlebier

Der findes 30 arter af humlebier i Danmark

Humlebier stikker ! De bider derfor ikke, som nogen påstår. I modsætning til bier, kan humlebier stikke flere gange.

 

 

KLIK HER FOR BESTILLE ONLINE BEKÆMPELSE

All rights reserved © HVEPSEBO

Powered by WordPress

Theme by SEOS