BIER I MUREN

Bier i muren ( Apidae )

Bekæmpelse af bier

Bier i muren som skadedyr, husdyr eller nyttedyr ?  Selvom vi lever og ernærer os af bekæmpelse af bier & hvepse, så lad os fra starten fjerne enhver tvivl om, hvorvidt bier i muren er skadedyr eller nyttedyr !  Vi bliver ofte ringet op i løbet af sæsonen fra frustrerede kunder,  der siger “hjælp, der sidder en bisværm i vores have”.  Dette er en bidronning, der er ude at flyve og er yderst sjælden farlig for sine omgivelser, hvis man ellers kan lade den sidde.  Normalt letter den indenfor et par timer.  Så i dette tilfælde vil vi ikke gøre noget ved disse bier, da de ingen skade gør eller vil gøre.  Mange biavlere vil gerne afhente en bisværm gratis. Vi anbefaler, at man klikker her for at finde nærmeste biavler.

Hvis man får bier i hulmuren…

, så er situationen helt anderledes. da en bisværm i muren er “for good” og ikke har til hensigt at flyve videre.  Denne bisværm er ej heller tilgængelige for en biavler.  Biavleren skal bruge dronningen for at få resten af bisværmen med.  Har man bier i muren, så er der kun en ting at gøre – at få foretaget en effektiv bekæmpelse af bier, da de med tiden kan være altødelæggende for murværket, da honningen ophobes i muren og vil trænge igennem på et tidspunkt.

Endelig skal man være sikker på, at man har bibo og ikke hvepsebo. Klik her for at se forskellen.

Det er ofte en generel misforståelse, at man tror der er tale om bisværm.  Normalt er der tale om et hvepsebo.  Det skyldes oftest, at man ikke vil få tæt på indflyvningshullet, hvis er bange for at blive stukket, og derfor ikke kan se farveforskellen, der er relativ tydelig mellem de to arter.  Hvepsens gule og sorte farver er meget skarpere og står mere i kontrast end biernes.

 

Fakta om Honningbier:

Honningbier findes i sværme på mellem 30.000 – 80.000

Honningbier dør, når de har stukket, da brodden er en integreret del af kroppen, og rives løs.

Udover dronerne, er der kun hunner i en bifamilie.  Bifamilien består af bidronning, droner og arbejderbier.

Der findes mere end 20.000 forskellige biarter i verden.

En bi lever i gennemsnit lidt over en måned, da den arbejder sig selv ihjel.

 

KLIK HER FOR BESTILLE ONLINE BEKÆMPELSE

 

All rights reserved © HVEPSEBO

Powered by WordPress

Theme by SEOS